Vardagsbetraktelser

Passion

Igår var jag på världens bästa föreläsning.
Nova 100 hade en träff med nätverket för säljare och de hade bjudit in en kille som heter Per Lange som det ryktas om att han skall vara en duktig säljare.
Han inledde sin föreläsning på ett väldig ordinärt sett; vad utmärker en säljare, vad är det som är dåligt hos säljare, vad är det som är bra hos säljare. Sen brakade det bara loss. Han hade en sån enorm energi och utstrålning, och det var så underbart att se hur mycket han brann för försäljning. Jag tror att jag aldrig har träffat en sådan säljare som han. Han fick verkligen säljyrket att framstå som världens bästa grej att jobba med och berättade den ena underbara historien efter den andra. Att bara ta del av hans energi var som att ställa sig under en laserstråle och låta hjärnan fyllas av 1000 wat timmar av ljusenergi. Äsh, jag vet inte hur jag ska uttrycka det men han var grym.

Det fanns mycket i det han förmedlade som jag verkligen håller med om och känner igen från min lilla studieresa som jag gjorde i våras kring stress och personlig effektivitet. Men det han bidrog med var mentaliteten och energin som behövs för att förverkliga det man faktiskt vet om att man måste göra. Detta går lite hand i hand med proaktivitet och ta ansvar för sin tillvaro och se till att man gör det man brinner för. Jag har länge gått och sagt att jag tycker att försäljning är världens bästa yrke och att det är ett hantverk som det tar tid att bli duktig på. Men jag har aldrig förstått att man faktiskt kan brinna för försäljning på ett sån skönt sätt. Jag tror lite att Per Lange har tydliggjort en verklighetsbild som var lite suddig ett tag, jag tror nästan att han är lite av en idol just nu.
Sen är det så underbart att få det bekräftat att det faktiskt finns andra dårar där ut som brinner ännu mer för det här yrket än jag, att de till och med har gjort är affär av att brinna för försäljning. Jag säger bara ShitPonfrit.