Landet och Stugan,  Olivia 0 år

Sommarvibbar

Det är verkligen en underbar tid nu. Våren har tagit ett rejält tag om vårt långa land och sommaren smyger sig på. I helgen besökte vi vårt lilla sommarhus på Vätö. Det är så underbart att komma ut dit nu. Det blommar och doftar så gott, skogen börjar bli så där varm och luktar barr som bara svenska tallskogar kan göra, och vattnet i viken och den lilla skön börjar sakta värmas upp. Man tillbringar mesta dels av dagen ute i den friska luften och det enda bekymret man har är vad man ska äta och om man ska läsa eller titta på TV på kvällen. I år är det alldeles speciellt att vara där ute eftersom vi introducerar det hela för Olivia och jag ska verkligen försöka tillbringa så många dagar som det bara går där ute i år.

I helgen tog vi det ganska lugnt. Vi behövde göra en del i trädgården och det var underbart att få komma ut och borra ner händerna i den varma jorden. Det var mycket ogräs som behövde rensas. Vi har för länge sen gett upp hoppet om en perfekt trädgård, det mesta får sköta sig själv där ute. Den årliga arbetsinsatsen är marginell men den behövs ändå för att det inte ska växa igen helt där ute. 

              Landet 11 Landet 3

En liten skogsglänta, bland tallar, björkar och granar. Varje gång vi kommer ut är det lite underbart att kiva ur bilen och mötas av denna vy. Just den här helgen blommade den här lilla söta Gullvivan.

Landet 1

En vit tunika kan användas till mycket, utmärkt som ett lättare trädgårdsplagg för enklare trädgårdsarbete.

            Landet 9 Landet 2

För ett par år sen, när jag fortfarande hade trädgårdsambitioner, planterade jag en liten planta med Löjtnantshjärtan. Den verkar trivas bra där för den blir större och större för varje år och mer intensiv i färgen ju äldre den blir. Visst är den en söt blomma, jag blir lika glad varje år den blommar.

Landet 10

Underbara tulpaner, vackre enda in till det sista. I år sparade rådjuren en tulpan åt oss, kanske för att den var gul. Annars brukar det ju var en känd rådjursdelikatess.

            Landet 4 Landet 8

Efter trädgårdsarbetet tog vi en skogspromenad till den lilla sjön för att undersöka om vattnet ännu blivit badvänligt. Den lilla sjön värms upp mycket snabbare än vattnen i kanalen så det brukar gå bra att bada där ganska tidigt på året. Men även om det inte går att bada så är promenaden dit väldigt härlig. 

Landet 5

Olivia var väldigt förtjust i den lilla sjön och hade fullt upp att ha uppsikt över alla som tog sig ett dop. För det visade sig att det gick utmärkt att bad och det var fler än vi som tog sig en kvällspromenad till den lilla sjön.

Landet 7

Givetvis så badade Peter, och Olivia fick doppa fötterna och känna lite på vattnet. Väldigt spännande. 

Landet 14

Thats it för den här helgen. Längtar tills nästa gång vi åker ut!