Vardagsbetraktelser

30 maj

Det var en speciell dag igår, den 30 maj. Det är ingen stor högtidsdag eller något sådant, men den 30 maj har genom historien varit den finaste och varmaste vårdagen. Jag vet inte varför det är så men varje år är den 30 maj superhärlig. I år var det ytterligare en par saker som förgyllde denna dag.

Den här var den första natten som Olivia sov hela natten.  Det har typ aldrig hänt och jag var var helt överlycklig. Vi var ute på landet och det är vedertaget att man sover gott i stugan men att det skulle gå en hel natt utan att hon vaknade, det var helt oväntat. Så vi hade en bra start, båda var utvilade och glada. 

Efter frukost packade vi ihop för att åka till Ulriksdalsträdgård och träffa Therese och Hugo. Det är inte så ofta jag  besöker Ulriksdalsträdgård men varje gång jag är där är det ljuvligt och jag vill bara köpa massa växter till landet. Vid den här tidpunkten på året är trädgården i full blom och det är massa folk där som strosar runt och lunchar på det mysiga vegetariska fiket.

30maj 1

 Äppelträden har vuxit i trädgården och den fina allén blommade för fullt.

 

30maj 2

Oliva var i sitt paradis, hon är verkligen så himla förtjust i blommor och växer. Flera gånger försökte hon rycka någon blomma eller buske. Får kanske åka dit oftare med henne.

 

            30maj 5   30maj 4

Efter en stund kom Therese och Hugo, som verkligen hade vuxit sen vi träffades sist.

 

30maj 3

Lite nyvaken men väldig charmig och go.

 

            30maj 6  30maj 7

Efter lunchen gick vi ner till lekparken och fikande i gräset. Hugo har blivit väldigt bra på att gå och springa, han är väldigt snabb också.  

 

           30maj 11  30maj 10 

Olivia fortsatte och tillbringade dagen på tema trädgård. Efter Ulriksdalsträdgård åkte vi till Årsta och hälsade på mormor på hennes kolonilott. Där var det altanbygge och full fart på växterna i trädgården.

 

30maj 8

30maj 9

30maj 12

Olivia stannade kvar hos mormor och fortsate att njuta av den soliga dagen bland blommor och växter. Medan Peter och jag smet iväg och testade menyn på Oaxens nya ställe; Oaxen Slipen.

 

   IMG 1003  IMG 1004

Vi var väldigt nöjda med restaurangen och kan verkligen rekommendera ett besök där. 

 

   IMG 1031 IMG 1035

Jag åt krabba och Peter åt en makrill. Vi hade väldigt trevligt och kommer säkert att besöka Oaxen igen.

 

              IMG 1036

Stockholm bjöd på en fantastisk kväll och det blev ett perfekt avslut på en superhärlig dag.