Vardagsbetraktelser

Gör som jag vill

Mammaledig?

Det är det dummaste jag har hört, jag tror att jag aldrig haft ett svårare jobb. Dygnet runt är man på sin vakt och alltid redo att rycka ut för att trösta eller rättar till saker som hamnat snett. Får man en stund över så är det fullt med saker som behöver göras. Tvätta, städa, laga mat, handla mat, gå ut med sopporna, plocka undan leksaker, plocka fram leksaker, byta blöjor, trösta, leka, underhålla osv, osv. 

Natten till idag var det värsta jag varit med om. Olivia sov i 45 min pass, sen vaknade hon och skrek. Ingen anledning, bara allmänt olycklig för att nappen hade ramlat ut. kl 7:30 var det upp och hoppa för då hade hon sovit färdigt och det var dags för frukost. Ghaaaaa

Trodde hon skulle ta igen lite sömn och sova lite på förmiddagen, ypperlig tillfälle för mig att ta igen lite sömn. Då har bygggubbarna kommit och skrmalar med en ställning precis utanför hennes fönster. Givetvis vakar Olivia efter 30 min för att hon inte kan sova pga all oljud. Ghaaaa  Så nu är det bara att gå ut på promenad så hon kan sova i vagnen, tror jag tar med mig någon filt och lägger mig under ett träd när hon somnat. Jag är ju trots allt mammaledig och kan göra som jag vill.

 

Ledig 1