Vardagsbetraktelser

Funderingar kring karriär

Igår blev det klart och idag kan jag tala om det för hela världen. Jag har fått ett nytt jobb som kommer att innebära en rejäl utveckling och ytterligare ett bidrag till CV:t.

För ett tag sen började jag fundera på nästa steg ska bli i min utveckling på jobbet. En del ser på såna här frågor som karriärsplanering och andra ser det som utvecklingsplanering. Själv tycker jag att båda dessa går hand i hand, utveckling leder till karriär och karriär generera enorm utveckling. Många ser karriär som någon som man gör när man avancerar på jobbet och får mer lön och ansvar, medan andra ser på sin karriär som att man får bli mer specialiserad på ett specifikt ämne och får någon expert-status på samma sätt som andra får bredda sin kompetens och klara av att göra fler saker och blir duktiga på att se samband och lösa svåra problem.  Karriär kan betyda så mycket för olika personer och det finns väl inget rätt och fel här med det viktigaste är att man faktiskt har tänkt igenom vad som är viktigt för en själv.

Om man frågar sig själv hur man vill att ens karriär skall se ut, blir det väldigt svårt att besvara den frågan eftersom det blir så stort. Men om man frågar sig själv vilket område man skulle vilja utvecklas inom blir det lite lättare att se olika möjligheter.

Precis så tänkte jag. Till en början var det inte så självklart vad det var jag ville göra i ett nästa steg. Men när jag började titta igenom mina drivkrafter och fundera på vad jag ville lära mig mer om blev det mycket tydligare vad det var som jag ville göra. När man väl har definierat sina mål och önskningar blir steget från tanke till handligt rätt enkelt och innan man vet ordet av gör man karriär och utvecklar sig själv.

Ingenting är omöjligt