Vardagsbetraktelser

Toodledo!

Ni som har följt den här bloggen vet att jag har skrivit en del om personlig effektivitet, egentligen kan man fråga sig varför eftersom det är foto som är mest dominerande på bloggen. Men jag är ju trots allt bara en hobbyfotograf och jag har ett seriöst och ett avancerat jobb att gå till varje dag där jag mer eller mindre försöker parera allt som orsakar stress, just för att jag ska kunna ägna mig åt foto och andra trevliga saker i livet.

Liksom många andra tjejer i min målgrupp älskar jag listor av alla slag. Listor i min kalender, listor i Excel, listor i anteckningsböcker, listor på postitlappar, you name it. Jag kanske gillar mer att göra själva listan än att faktiskt bocka av den, fråga inte varför. Kanske för att ToDo listor skapar någon form av struktur i sig själv. Jag har bemästrat Outlook till den grad att jag till och med har fått hålla föredrag om olika ticks i Outlook på jobbet. Trots det har jag aldrig varit riktig nöjd för att det har inte varit tillräckligt effektivt. Listor på datorn var svåra att komma åt när jag var på stan, listor på lösa papper tappades bort och listor i min almanacka gick inte att hålla snygga och uppdaterade. Jag var lite besviken över det faktum att jag faktiskt inte kunde hitta ett verktyg som fungerade tillräcklig bra, tills jag upptäckte Toodledo.

  todo

Toodledo är gudsgåva till oss strukturnördar, och är en fantastisk   ToDo Applikation. Har man dessutom en Iphone kan man synka Toodledo med den, vilket gör att den lilla ToDo listan är ständing uppdaterad, snygg och prydlig och den finns i fickan. Jag har nu kört detta lilla program i en vecka och är helt lyrisk över alla möjligheter man kan sortera och prioritera sina ToDos. Är ni nyfika på applikationen kan ni gå in här.

Den är väldig enkel och ser inte ut att vara mycket värd här i världen men bara man börjar jobba med den blir man helt beroende. Om man dessutom är lite på läst på GTD (get things done) metodiken blir man oslagbar. Vi snackar svart bälte i effektivitet.

Om man nu klarar av att planera och dela upp sitt arbete i olika aktiviteter hjälper den här lilla rackaren till att prioritera, påminna och hålla reda på saker som tillhör olika projekt.

 

toodledo_example I LOVE IT