Vardagsbetraktelser

Nu är det höst

Jag vill offentliggöra att det är höst nu. Hela september har vädret varit varmt och soligt, varje morgon har jag vaknat till klarblå himmel och glatt mig över att det ännu inte är så knepigt att klä på sig, i värsta fall har temperaturen krävt en kavaj. Men nu  är det faktiskt slut på sommaren. I dag vaknade i dag till ett stormande väder, himlen var svart och regnet slog mot fönsterruterna. I hela mitt liv har jag alltid gillat när hösten kommer, jag har kunnat uppskatta  att det blir lite mörkare och lite trevligare att vara inomhus. Allt blir lugnare på hösten och man får klä på sig lite mer ordentliga kläder. Plötsligt sitter man kvar och fikar lite längre och ingen skyndar sig ut i solen, man drar på  sig en mysig halsduk och vantar och luften blir lite friskare med mustiga dofter. Om man bortser från November så är hösten faktiskt en fantastisk årstid.

 

DSC_0070Bild: Jag, Långholmen oktober 2008