Vardagsbetraktelser

Leker runt med filter i PS

Förutom porträtt så kan jag inte låta bli att fascineras över fotografier som nästan är på gränsen till att vara konstverk. På vår fotokurs har vi pratat en hel del om att använda filter och leka runt med filter. Filter är annars ganska knepigt i PS, men jag antar att filter kan ge väldigt mycket av känslan av att fotografiet är på gränsen till ett konstverk. Okej här kommer ett exempel. Den här bilden tog jag 2008 på långholmen när jag och Peter tog en höstpromenad. Bilden i sig blev ganska misslyckad för att det blev väldigt överexponerad, men så här i efterhand kan jag faktiskt tycka om att det vart lite fel, och med lite filter blir den ännu mer mystisk.

 

 

DSC_0062

Originalbild

 

strand

redigerad vinjettering och lite diffsed glow

 

strand2 Redigerad med mycket filter, och här börjar bilden bli lite mystisk, nästan som att det ligger et tjock dimma över bilden. Det var den här effekten jag ville skapa från början. Men vilken av det båda redigerade kopiorna man gillar bäst är nog en smaksak.