Vardagsbetraktelser

Kanske en lillebror snart

Jag har precis upptäckt hur enkelt det går att blogga från mobilen så jag måste fortsätta ett litet tag och se hur det kan utvecklas.

Det senaste dygnet har varit lite kaosartad. Vi var ute på landet och hade haft en trevlig stund på stranden innan vi gick hem för att äta lunch. Allt var väldigt lugnt och behagligt och Olivia gick och la sig som vanligt efter lunchen och vilade, även jag vilade en stund.

Sen drog det hela igång, de första värkarna kom och jag kände att det var riktiga värkar, så vi reflekterade inte så mycket över det utan packade snabbt ihop och körde mot stan. Vi har blivit upplysta om att den här förlossningen troligtvis kommer att gå fort eftersom det gick så fort förra gången. När vi väl kom fram till SÖS visade det sig att det inte fanns någon plats för oss och vi blev hänvisade till BB i Södertälje. Värkarna fortsatte och vi började bli ganska säkra på att det var dags för en förlossning. Vi körde Olivia till mormor och åkte raka vägen till Södertälje. Det gick relativt snabbt och väl framme vid BB i Södertälje fick vi kliva in i ett förlossningsrum och barnmorskan började mäta mina värkar. De kom ganska tät och var rätt så intensiva men fortfarande inget allvarligt. Så vi tog det lugnt och softade lite. Runt kl23 hade det fortfarande inte hänt något så vi gick och la oss. När vi vaknade idag efter att ha sovit en hel natt utan verkar hade det fortfarande inte hänt något. Så jag undersöktes ytterligare en gång och läkaren konstaterade att förlossningen var igång men att det fortfarande kunde dröja ett tag dock kunde man inte säga hur lång tid det skulle ta. Men att skulle vi vara uppmärksamma för när de väl sätter igång igen då är det skarpt läge och det kommer att gå fort. Så vi packade ihop och åkte hem. Eller nästan hem, vi svängde förbi IKEA och passade på att köpa lite förvaring till vår nya garderob.

Och det här är det sjukaste, ibland blir jag så trött på att vi aldrig kan gör en sak utan hela tiden ska optimera allt och ska driva alla projekt framåt samtidigt. Vem föder ena dagen och handlar garderober andra dagen??? Nu gjorde inte jag så mycket på IKEA satt mest och fikade medan Peter drog ihop hela garderobslösningen, men det är tydligen så vi fungerar. Så nu ska jag vila och invänta nya värkar medan Peter ska snickra garderobsförvaring. Heja oss!

20140730-132307-48187246.jpg