Vardagsbetraktelser

Ingenting är omöjligt

Galan var väldigt lyckad igår. Det fanns så otroligt många fantastiska människor där som representerade föreningar och ideellt arbete, de utstrålade så mycket energi och när man satt där igår och tittade på dem fick man en sån stark känsla av att om dessa människor har lyckats att göra så mycket bra saker för andra då är inget omöjligt och det finns hopp för mänskligheten.

Jag måste bara berätta om Åke Lundvall han som van utmärkelsen som årets Eldsjäl, för jag tycker att man slarvade att redogör för publiken vad Åke har åstadkommit. Åke har alltså startat en förening för handikappade barn där de lär sig simma. Det här är något som många trodde var omöjligt på 70 talet när Harald började med det här men han har visat att även grovt handikappade kan simma det är bara mycket svårare för dem att hitta sin tygpunkt och balans. Sen dess har Åke rest runt i världen och gjort saker som att snorklat och simmat med de handikappade barnen i öppet hav. Något som man verkligen har trott var omöjligt. Och detta har Åke gjort ren ideellt och av egen drivkraft. Jag önskar att jag inte fick mer tid att prata med honom för det skulle vara helt fantastiskt att för höra alla hans visdomar som han har fått tagit del av genom livet.

Efter en sådan kväll är jag verkligen laddad för en fantastisk nyårskväll och jag ser fram emot ett Grym 2010 och jag önskar er alla läsare samma sak!!!!

GOTT NYTT!!!!

ANA_4570

Ett stort grattis till Åke. Bild: Anna Rose