Family,  Jonathan 2 år,  Min vardag

Dan före dan.

Dagen innan julafton blev ganska lugn eftersom vi ska fira hos mina föräldrar och inte behövde fixa så mycket hemma.  Trots att det var en vanlig arbetsdag lyckades vi alla vara lediga. Jag var tvungen att göra ett par ärenden innan julen drog igång så Peter och barnen tog det lite lugnt hemma medan jag rusade till stan och handlade de sista julklapparna. Det här med planering och göra saker i god tid måste jag bli bättre på under 2017. Men i övrigt var dagen ganska lugn. 

När jag kom hem från stan tog vi  en skön promenad till bageriet Petrus och köpte lite bröd. När vi var vid Mariatorget och inte behövde stressa hem passade vi på att fikade  på kondis. Det är alltid bra att öva på att äta eller fika i publika platser, öva på att sitta still, stå i kö och inte kladda på bordet. Barnen blir bättre och bättre på det här med att äta ute så det är inte långt innan vi kan ta en hel middag på restaurang. Vi lämnade vagnen hemma och det var inga problem för Jonathan att gå hela vägen. Inget gnäll på hela promenaden,  tvärt om sprang han nästan hela vägen.

När vi kom hem tog Jonathan en tupplur och Olivia vilade lite och tittade på Ipaden. Jag städade lite i lägenheten och Peter tog en löprunda. Så alla var nöjda. Nu är det riktigt mysigt hemma och juligt. Jag älskar de här dagarna innan jul. När allt är redo det luktar gott och är nystädat. Det är lite pirrigt i hela kroppen och man vet att snart blir det världens roligaste fest.

Frukost dagen innan dan. Julgröt och julskinka.
Olivia pausar lite med ipaden och det börjar bli riktigt mysigt hemma nu. Soffan har äntligen fått nya kuddar. Tog bara så där 4 år. Ska definitivt bli bättre på att byta kuddar i soffan under 2017.

 

När Jonathan vaknade blev det dags för lite mellis. Peter hittade en ganska roligt äppelskalare som både skalar och skivar äpplet. Den är grym när man ska baka äppelpaj och suverän när man ska ge barnen lite mellis för helt plötslig är det mycket roligare att äta äpple.

Väldigt spännande hur den kan skala och skiva samtidigt. Jag älskar barnen som är så nyfikna på allt.

 

Sen var det Olivias tur.

 

Magiskt.

Kvällen avslutades med att vi tittade på julkalendern och läste ett par sagor i fåtöljen. Många frågor om tomten, önskelistor och varför man firar jul. Det var helt omöjligt att få dem i säng trots att det gnuggades ögon och gäspades hela kvällen, till sist somnade de kl 22. Då var det dags för Peter och mig att slå in de sista julklapparna och köra över dem till mina föräldrar för att inte behöva släpa på allt på julafton. 

Väldigt trötta barn med många frågor om julen.

 

God Jul!