Vardagsbetraktelser

Början på ett fotoreportage

Jag är grymt nöjd med dagen. Kundmötet i Trollhättan gick galant och jag fick mycket beröm för min presentation. Jag älskar att hålla presentationer, jag vet egentligen inte varför med det är trevligt att stå och prata om ett ämne och få åhörare att bli engagerade.

På hemvägen hade jag planerat för att ta några bilder för mitt kommande fotoprojekt. Jag ska nämligen göra ett fotoreportage om taxichaufförer. Än så länge så har jag inte funderat så mycket på hur det här reportaget skall se ut och vilken känsla jag vill skapa men jag måste börja lägga märke till taxibilar och chaufförer och börja ta lite bilder. Det här uppdraget kommer från min fotokurs, uppgiften är att göra ett reportage om ett yrke och jag har bestämt mig för att göra ett om taxichaufförer.

Så här kommer mina första bilder. Det var lite konstigt att stå där och fotografera taxibilarna men taxichaufförerna log mest åt mig. Än så länge så vågar jag inte riktigt att gå in nära inpå chaufförerna men jag hoppas att jag kan få lite kontakt med dem för det skulle verkligen behövas för ett bra reportage.

 

Bra eller dåliga, har lite svårt att analysera dem ännu, men jag gillar kontrasterna mellan den blå färgen och de gula taxibilarna. Eftersom det var så mörkt fick jag dra upp ISO talet rätt kraftigt och på något sätt gav det lite karaktär till bilderna.

Hursomhälst projektet är igång och ni kan räkna mer mycket mer bilder på taxichaufförer framöver. Nu är det dags för The Mentalist och vila musklerna efter dags spinningpass.