Jonathan 3 år,  Oliva 5 år

Julbordstradition på ulriksdals wärdshus

 

Det började för fyra år sen. Vi kunde inte fira jul ihop för alla skulle i väg på olika julfiranden så vi passade på och boka in oss själva på Julbord. Sen dess har vi ätit julbord ihop varje år och nästan varje gång besöker vi Ulriksdals Wärdshus. Jag älskar deras julbord. Miljön är så där härlig, sekelskifte tagen ur en Karl Larsson tavla, jättetrevlig personal och världens godaste mat. Ja, så även i år packade vi ihop oss och gav oss iväg till Wärdshuset för att avnjuta ett härligt julbord.

Barnen tycker faktiskt att det är ganska mysigt, att komma iväg hela familjen träffa kusinerna och dela en härlig jul lunch tillsammans. Faktum är att vi aldrig äter traditionell julmat hemma så det här kompletterar vår jultradition ganska bra.

Det är inte lätt att sitta vid bordet i 2,5 timme men de har lärt sig att det är det vi gör.

Jonathan älskar att prova många olika stilsorter, köttbullar, prinskorvar, gravad lax och paté. Ja han äter sig igenom det mesta på julbordet. Olivia däremot är väldigt noga vad hon äter, tyvärr blir det mest köttbullar och dessert.

Underbar matsal som var fint dukad med färska blommor. Det luktade hyacinter i hela matsalen.

 

 

Sill i alla tänkbara smak kombinationer. Jonathan var i himelriket. 

 

Desertbordet går inte att missa.

 

Brunkål, rödkål, köttbullar och revbensbjäll. 

 

 

 

Kusinerna

Jonathan lyckades spillajulmust på sin fina skjorta så vi fick byta om till fleecetröja. 

 

På vägen ut stötte vi på tomenten.  Som såg lite luring ut, men han satt med en stor bok och antecknade vad alla barnen önskade sig i julklapp. Olivia var väldigt tydlig med att hon ville ha en docka med kläder.

 

 

De fick en liten julklapp och var superglada.