Huset,  Jonathan 3 år,  Oliva 5 år

Hej Bloggen

Som jag har saknat dig. Det har hänt mycket sen midsommar, det kan jag lova och jag är inte helt säker på hur jag ska ta igen det hela men vi kör vidare och tar det steg för steg.

Hela hösten har varit full av förändringar. Vi har flyttat till hus, barnen har bytt förskola, jag har bytt jobb två gånger. Ja det är inte klokt hur mycket det är som händer på 6 månader.

Vi trivs fantastiskt bra i huset.  Samma dag som vi flyttade in kändes det som att vi alltid har bott i huset.  Huset omfamnade oss med värme och glädje en underbar kännsla när man flyttar. Nu ska vi ta väl hand om huset och skapa ett fint familjehem.

Vi har inte rivstartat med några stora byggprojekt. Hittills har vi bara hunnit bygga altan och målat on lite invändingt, lagt tapeter i barnens rum. Sen får vi ta projektet som det kommer. 

Jag tror att vi alltid kommer renovera i huset det är det hus är till för på något sätt. Sen älskar vi ju att ha små renoveringsprojekt. Jag ska försöka hålla er lite i loopen med våra bygg och renoveringsprojekt.

Det bästa med huset är att vi äntligen har fått en stor matplats och det är ingen konst att bjuda hem gäster och ha ett sällskpa på 14 personer sittandes vid matbordet. Det är verkligen lyxigt. Här har vi kusinerna från Oskarshamn på besök. Väldigt mysigt att bjuda på middag hemma hos oss utan att behöva trängas.

Barnen mår också bra trots att de fick byta förskola har de anpassasatt sig bra, skaffat nya vänner och njuter av friheten som finns när man bor i hus. Det funkar bra att träffa nya kompisar och Olivia hade sitt livs bästa kalas här i höstas på Halloween tema. Så himla roligt med 10 små spöken som härjade vilt här hemma. Olivi har hunnit fylla 5 år och Jonathan har fylt 3 år. Helt galet vad stora de är nu. Men vardagen har också blivit betydligt enklare, när barnen börjar bli stora och lite mer självständiga. 

Vi närmar oss jul, det är verkligen den mysigaste perioden på året. Samtidigt som jag hatar mörkret så älskar jag att det skänker tid för mys och lite återhämtning. Att tillbringa den här tiden i nya huset är verkligen mysigt. Här om dagen var det lucia. Vi hade ett ganska traditionellt firande på barnens förskola och därefter gick vi hem. Jag är alltid kluven till att fota på förskolans lucia, men samtidigt vill jag dokumentera det till årsboken. I år ville båda barnen var lucior, vilket vi givetvist fixade. 

 

Hoppas det här gav en liten uppdatering på vad vi har haft för oss.  Jag hoppas att min blogg pause är över för den här gången och att lusten att blogga och dokumentera är tillbaka.