Vardagsbetraktelser

Tuff arbetsvecka avslutas med förkylning

Jag är förkyld, ont i huvudet, snorig näsa och en svullen hals dessutom är min Alvedon är slut. Ja jag tycker lite synd om mig själv, fast jag vet att det är egentligen mitt eget fel. Jag har gjort det igen, jag har kört skiten ur mig. Det är så skönt att den här veckan är äntligen slut.

Jobbmässig har den här veckan varit ganska tuff, fyra otroligt tunga möten. Även om jag väldigt sällan numera är nervös för att hålla i stora och viktiga möten så tar de väldigt mycket energi. Efter ett 3 timmars diskussion där skilda åsikter ventileras på ett rakt sätt känner jag mig helt tom. Jag har varit inne på det tidigare vissa människor ger energi och vissa människor tar energi, och den här veckan har de sugit musten ur mig. Förr trodde jag att folk inte förstod hela bilden och möten där man satt och tjafsade berodde till stor del på missförstånd. Men idag vet jag att det inte förhåller sig så. Folk förstår hela bilden perfekt men genom att visa att man inte förstår får man ett överläge och styr diskussion mot egna intressen. Visst låter det bisarrt, men ni anar inte vad människor är kapabla till.

Ja, sen sitter man där, jag som försöker lyfta diskussion till en värdemässig nivå och den andra som sitter och riktar uppmärksamhet till detaljer som i det stora sammanhanget inte har någon betydelse men det är viktigt för den enskilda personen. Jag hoppas att jag snart kommer att lära mig att hantera dessa människor på ett bättre sätt för det känns som jag ödslar väldigt mycket tid på att förklara väldigt mycket saker för dem som de redan förstår.

Idag ska jag jobba hemifrån svara på mail, planera nästa vecka och ta hand om mig själv. Sen ska jag ta helg och vara ledig hoppas bara att jag inte blir sängliggande hela helgen.

image007 (1)