Holidays,  Jonathan 3 år,  Oliva 5 år,  Travel

Julafton i Zakopane

Så kom äntligen julafton. Tereska och Krysio kom ner till Zakopane kvällen innan och nu var vi ett komplett gäng redo för julafton. Barnen var väldigt glada över att ha Babcia och Krzysio på plats och att vi alla bodde på samma ställe. Tror inte att Olivia har varit med Krzysio så många dagar i sträck, hon var överlycklig.  Vi bodde i olika lägenheter men i samma fastighet så det var lätt för barnen att bara smita över till Babcia när de kände för det.

På förmiddagen tog vi allesammans en promenad ner till huvudgatan Kropówki för att känna lite på julatmosfären. På huvudgatan kryllade det av människor, betydligt mycket mer än vad vi hade sett tidigare. Folk hade rest ner till Zakopane för att fira julafton i den lilla bergsbyn. Alla var glade och spatserade runt, en del försökte få klart den sista shoppingen andra var mest glada och nyfikna på hur kvällen skulle utvecklas. Det var full kommers och väldigt livat på ett trevligt sätt. 

Våra barn lyckades tigga till sig heliumballonger. En Elsa till Olivia och en Kattpojken till Jonathan. Åh det var så glada över sina nya ballonger. Kanske inte var den bästa idén att köpa heliumballonger i detta folkvimmel eftersom de hade en tendens att trassla in sig i andra människor, men det som var positivt var att man kunde se vart Olivia och Jonathan  var i vimlet.

När vi ändå var på stan passade vi på att fika på den fina munkkaffet och visade Babcia och Krzysio vårt lilla fynd där de bakade färska munkar och våfflor. Nu ångrar jag lite att jag inte fotade mer på stället för att visa er hur fint det var och vilka smarriga bakelser de hade där och hur munkfabriken såg ut, måste bli bättre på att fota omgivningar överhuvudtaget.