Vardagsbetraktelser

Tillbaka till storstan

Jag har börjat titta lite på bilderna från NY, många bilder är det och det blir lätt att man längtar tillbaka. Men nu är tanken att jag ska fokusera mer på det rent tekniska i bilderna snarare än att titta på dem och drömma mig tillbaka till den levande staden. Att vara rent objektiv med sina bilder, alltså att inte lägga någon känslomässig värdering till bilder som man har tagit är väldigt svårt. Oftast har man lite starke känslor för vissa bilder på grund av att det hände något speciellt just när man tog bilden, eller att man fick till just den bilden man hade föreställt sig vilket gör att man gillar vissa bilder mer än andra.

Bilder förmedlar känslor och och det går inte att koppla bort känslan från bilder, men bilder som man känner starkt för behöver inte vara rent tekniskt bra och det jag känner är inte alls säkert att andra känner. Men det är väl det som är så fantastiskt med bilder, det finns egentligen inga dåliga bilder, däremot kan det finnas intressanta bilder och det finns massor med teori om bildkomposition som hjälper att skapa intressanta bilder.

Den här bilden är faktiskt ganska bra rent teknisk och för mig är det superfin eftersom jag ville ta en bild som fångar båda delarna av NY både den fina parken som NewYork-borna älskar och det stora skyskraporna som dominerar i statsbilden.

DSC_6924

Foto: Jag med Nikon D300 + 18-50mm 2,8f  @ ISO200, 26mm, 1/250sec, f11