Vardagsbetraktelser

Svenska Power-Kvinnor

Med jämna mellanrum händer det att jag drabbas av någon slags karriärs sug. Jag vill diskutera makfrågor och träffa coola kvinnor som har massor av kapacitet och har lyckats att ta sig fram här i livet. Jag vill suga åt mig deras kunskaper och bli ännu bättre. Men jag saknar dessa kvinnor i min omgivning.

Jag surfade runt på nätet idag och hittade den är artikeln De är de mäktigaste kvinnorna i världen.   I den artikeln nämns inga svenska kvinnor. Med andra ord är det svårt att ta råd från svenska kvinnor om hur man ska lyckas i sin karriär.

Att göra karriär är bland det svåraste som finns, det räcker inte bara att vara drivande och söka utmaningar,  man måste vara taktiskt och umgås mer rätt människor och vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Man måste vara hård och mjuk samtidigt, beslutskraftig, krävande och samtidigt omtyckt, man bör vara duktig på att kommunicera och har stor integritet, men framför allt ska man vara sig själv. Jag skulle kunna hålla på med dessa floskler hela dagen för alla känner till den och vi hör dem varje gång någon duktig kvinna uttalar sig om hur hon har lyckats att ta sig till makten.

Jag letade vidare efter Svenska power-kvinnor. Så upptäckte jag den här artikeln 200 kvinnor får styrelseutbildning av regeringen. Vad är det för fel på oss kvinnor, har vi inte redan gjort upp med gubbarna hemma. Är vi inte det mest jämställda landet i världen, delar vi inte på mammaledigheten och markservicen hemma. Är den bittra sanningen att svenska kvinnor behöver någon som knuffar fram oss till makten och banar vägen för oss, är vi en risk, är vi opålitliga har vi svårt att klara av det tuffa klimatet på toppen. Jag hoppas verkligen att dessa 200 kvinnorna kommer göra en skillnad på den svenska makttoppen, men jag undrar om de kommer att tillåtas.