Vardagsbetraktelser

Spotify i mobilen

Jag sitter på Pause på Södermannagatna och och surfar runt med min älskade lilla Samsung netbook. Jag börjar inse att semester börjar löpa mot sitt slut och det kan vara bra att kolla igenom alla tekniksidor för att hänga med i snacket nästa vecka. Regnet öser ner men jag sitter med en latta och myser. Så upptäckte jag det här. Spotify för iPhone väntar på Apples godkännande och det är lika sant som det låter.

Spotify håller på att lanserar en iPhone App för sin tjänst, men det skall först godkännas av Apple innan det kommer ut till användarna. Nu kan man undra om Apple verkligen kommer att godkänna något som är direkt konkurrerande med deras iTunes. Vem kommer att ladda ner och betala för musik när man kan streeama dem från Spotify direkt i mobilen. Hela grejen  med iTunes är ju att man kan med sig sin musik i sin iPod som numera är en iPhone, men snart finns musiken i den utan att man behöver ladda ner. Medan hela iPhone sfären håller andan i väntan på att kunna streeama världens all musik i sin telefon gnuggar Apple geniknölarna för vad som skall hända med iTunes. Kan det kanske bli så att Apple köper upp Spotify och lägger ner iTunes. Det här är fantastiskt roligt att spekulera i. Men en sak är jag övertygad om oavsett om Apple godkänner Appen av Spotify eller inte kommer vi inom kort att kunna ha Spotify våra telefoner. Tjohooooo!

Allt skapas två gånger, först i våra tankar sen i verkligheten.

Trots mitt sura inlägg tidigare idag älskar jag hela mobila-IT-världen. Det är fantastiskt att leva  i en tid när kommunikationsteknologin dagligen förändrar människors sätt att umgås, arbete och leva. Lika spännande är det att följa samarbetet mellan IT- och Telecom-branschen och se hur de båda städning tvingas att anpassar sig till nya spelregler för att upprätthålla lönsamhet. Snart är det nya spelregel som gäller för Apple.