Vardagsbetraktelser

Personlig robot, när får jag min?

Det känns verkligen att det är Fredag, känner mig ganska trött men ändå väldigt nöjd. Egentligen är det inte klokt hur fort veckorna går men när jag tänker efter så är det inte heller klokt hur mycket jag har fått gjort den här veckan. Vet inte om det är min förtjänst eller den moderna teknologin men på något sätt tror jag att det är datorernas förtjänst att veckorna går så fort.

nao-robot-791451Igår satt jag och hade en pratstund men en äldre kollega och på något sätt kom vi in på hur livet var på jobbet innan datorerna. Men ärligt talat, jag har väldigt svårt att tänka mig hur man driva en organisation utan e-mail, hur gjorde man egentligen om man ville kalla 60 pers till ett möte, eller om man snabbt ville få svar på en fråga. Bengt bara skrattade och började berättade för mig att förr i tiden så skickade man bruna kuvert till varandra och att den interna posten hade en enormt stor roll i ett företag. Men det gjorde att saker och ting tog lite längre tid än vad de gör idag. På kvällen råkade jag sappa in på ett program om robotar och om Japans stora fascination för robotar, där 6 åringar  sitter och bygger sin personliga dator på skoltid. Lustigt nog ficka jag se en skymt av framtiden och jag vågar knappt tänka på hur mycket jag kommer att få gjort i framtiden när min personliga robot kommer göra allt sånt som är ett nödvändigt men väldigt tråkigt.