Vardagsbetraktelser

Mammaledig

Då har min mammaledighet börjat, och det är med lite blandade känslor. Inget mer jobb på kontoret, inga hysteriska mängder mail och skumma fakturor att utreda,  däremot mycket tid hemma. Dels är jag superglad över att få lite tid att lära mig att bli mamma till min lilla bebis som skall komma och det är helt underbart att inte behöva tänka på jobbet utan bara kunna ägna mig åt familjelivet. Samtidigt så har jag aldrig varit i den här situationen där jag inte behöver göra något produktivt.

Fram tills nu har jag alltid pluggat eller jobbat och alltid strävat efter något resultat, nu ska jag bara finna mig i att vara ledig och inte prestera så mycket. Samtidigt är det ingen semester utan en ny typ av vardag. Än så länge är jag inte uttråkad, jag har mina små projekt men jag är lite orolig över att mina dagar bara kommer handla om, att tvätta, städa, fika, handla, laga mat, amma och byta blöjor. Hur sjutton ska jag finna stimulans i det.

Så här ser jag ut nu, 1,5 vecka kvar till att bebben kommer. Gått upp +18kg, nybliven mammaledig, full av förväntan på den lilla rosenknoppen och väldigt nyfiken på vad den nya mammarollen kommer att innebära. .

storyboard037