Vardagsbetraktelser

Jordgubbsfrossa

Efter mitt lilla träningspass åkte Peter och jag till Norrtälje för att slänga lite skräp och handla mat. Vi ska ha en liten grillfest här imorgon så vi köpte massa godsaker att grilla och sen passade vi på att handla på Systembolaget. Vi stannade till och åt lunch på Norrtäljes nya krog Åtellet. 

Åtellet har en trevlig atmosfär, mycket skärgårdskänsla, supertrevlig personal, maten var fräsch och supergod. Vi åt varsin räksallad, med handskalade räkor och tog en kaffe och chokladtryffel på det. Vi fick jättebra service och fick en chans att återhämta oss mellan soptippen och Flygfyren. Jag kan varmt rekommendera krogen om ni har vägarna förbi i Norrtälje.

När vi kom hem skyndade vi oss för att hinna till självplocken för att bunkra upp med lite jordgubbar inför morgondagens partaj. Det är svårt att inte säga att självplockade jordgubbar är 100 gånger godare än köpta, kanske för att man får välja vilka jordgubbar man vill få med sig hem. På Vätö har vi en underbar självplock där man kan plocka jordgubbar hela juli till en kostnad på 17kr/kg. Vi kom hem helt färdiga men ganska nöjda med vår jordgubbsskörd.

 

DSC_0143

 

DSC_0140

 GubbAnna