Vardagsbetraktelser

I regnskogen

Det är väldigt tydligt att vi är i tropikerna, det där monsunregnet som kom i förrgår har fortsatt hela dagen igår och idag. Men vi hänger inte läpp för det. Igår var det nya äventyr och jag var så trött när vi kom hem att jag inte orkade med att göra någon uppdatering här på bloggen. Istället gick vi och la oss hyfsat tidigt.
Vid frukosten fick vi celebert besök. Det kom en apfamilj och hälsade på. Aporna brukar hålla sig borta från turisterna men rätt som det är kommer de ner och hälsar på, men de är väldigt rädda för väktaren som hotar med att spruta vatten på dem, så de uppför sig väldigt väl och turisterna är helt klar överlyckliga.


När vi väl konstaterade att det skulle regna och det var tomt vid poolen bestämde vi oss för att göra annat än ligga och sura.


Vi tog vår lilla bil och åkte iväg till en liten by i närheten och strosade runt. Den är en söt liten shopping by med små kaféer och en hel del souvenirbutiker. Vi var mest nöjda med att vi låna ett paraply från vårt hotell.


Efter en stund började det att klarna upp så vi bestämde oss för att åka vidare upp i bergen mot det så kallade sju källornas vattenfall. Väl framme lämnade vi bilen på parkeringen och fortsatte till fots. Det var sjukt varmt och på vägen upp hade vi sällskap så det var en rätt trevlig promenad ändå.


Nu är det dags att sova, imorgon är det nyårsafton och vi hoppas på sol.
-inlägg från iPad