Vardagsbetraktelser

Gamla bilder är ovärderliga

Idag var jag och fikade hos mamma. Det är roligt hur man alltid kommer in på gamla minnen från när man var barn. Mamma tog fram en bild på mig och min bror som började bli riktigt dålig i färgen. Blekta och urvattnade färger, dessutom hade bilden skadats i kanterna och det fanns en del fula veck i fotot. En sådan bild har inte långt livslängd och mamma övervägde starkt att lämna in bilden till en fotograf som kunde redigera den för hand.  Det tyckte jag att hon inte behövde göra för det kunde jag lösa åt henne. Vi scande in bilden och jag ägnade några minuter i PS med att förstärka färgerna och ta bort alla fula fläckar. Jag ville ändå behålla  70-tals känslan i bilden så jag försökte inte ta bort den gula färgen, däremot la på lite skärpa så att detaljerna blir lite tydligare när vi skriver ut den. Sen klippte jag bort de fula kanterna.

Så nu behöver inga gamla bilder bli liggande och vi kan ändå behålla den fina 70-tals känslan i bilden. Vad tycks?

 

Anna-o-Bror

                                    Före                                                                                                  Efter