Vardagsbetraktelser

Fredagsmys

Alla har vi ett vårt eget sätt att tillbringa en skön fredagskväll på. Efter en hård arbetsvecka är det inte alltid som jag längtar efter att ge mig ut i partyvimlet. Istället ser jag fram emot att komma hem, laga en mysig middag och kura upp i soffan med en filt och en film. Det kanske är en ålders grej, vad vet jag.

Peter och jag har en liten tradition när vi åker ut till landet. Då blir det alltid soppa vin och ost eftersom man är så hungring när man kommer fram på kvällen och soppa går riktigt fort att laga och så blir man varm av den.

Ikväll var det verkligen läge för lite soppa, ost och vin.  Mitt kundmöte var riktigt tufft och efteråt var jag helt slutkörd. Jag kom hem och lagade lite fisksoppa och bad Peter köpa med sig lite ost från den franska ostbutiken Androuet som ligger på Nybrogatan. Det är helt klart Stockholms bästa ostbutik och de ostarna man får med sig är helt fantastiska och går inte att jämföra med dem man köpa på ICA. Till det köpte Peter lite kex och så hade vi lite mörk honung hemma, det kanske låter lite tokigt med honung passar underbart till ost. Vi delade på en flaska  Rioja som vi hade hemma och som visade sig passa utmärkt till kvällens meny. Sen var det dags för för Morden i Midsummer på tv, även det en kär serie som vi brukar titta på när vi är på landet, vilket var helt ypperligt för kvällens sköna upplägg.

 

Diversebloggbilder1-1

Den lilla runda osten ni ser i mitten är en mild fransk getost, och det var en himmelsk upplevelse att avnjuta den med mörk vete honung och mustigt rött vin. Den gula osten är en Copte, en lagrad hårdost som kliar lite i gommen när man äter den. Hmm båda två är riktigt, riktigt goda.