Vardagsbetraktelser

Det går grymt bra med planeringen

Jag måste säga att det här med att planera sin dag fungerar väldigt bra. Idag höll jag mig stenhårt till dagens uppgifter. Det kändes lite ovant nästan som att någon övervakade mig mig med en klocka, samtidigt som någon hejade på mig och hurrade för varje gång jag avslutade varje aktivitet. Jag undrar om det är bara i början eller om den här känslan kommer att gå över. Förhoppningsvis kommer det här bli någon som jag kommer bli beroende av. “hoppas”

Tro det eller ej, men jag lyckades komma iväg från jobbet redan vid kl 16:30. Och då hade jag gjort allt som jag lovade mig själv.
Det är faktiskt en underbar känsla att kunna säga att man för engångsskull kan komma iväg från jobbet och känna att man har hunnit med det man skall.
Det här med filofaxen fungerar ganska bra det också. Outlooken fungerar som min offentliga kalender. I den finns det bara bokade möten, den styr mina möten och det kan folk boka sig in i. Medan filofaxen är den faktiska kalendern där jag planera dagen, veckan månaden året. Den är min bästa vän i personlig effektivitet, den är mitt verktyg att följa mina prioriteringar. Det bli lite mer närvarande och det är lite enklare att följa uppgifterna och det man ska göra.

Och jag som trodde att jag aldrig skulle återvända till filofaxen.