Vardagsbetraktelser

Den nya årsboken

 

Jag blev så oerhört nöjd med min fina fotobok som jag fick här om dagen att jag redan har börjat jobba men en för 2013. Jag tycker att det är så mycket enklare att göra ett par uppslag lite då och då och spara dem i fotoboksprogramet istället för att vänta till december och göra allt på en gång. Dels så blir det väldigt mycket jobb, då man ska välja och sortera fram rätt bilder, sedan redigera och slutligen lägga ihop uppslagen. Dels så glömmer man allt man har gjort och man tappar lite känslan för det man har varit med om. Planen är att sammanfatta varje vecka och göra ett uppslag i veckan för att få med lite vardagligheten, men vi får väl se om jag mäktar med.

Jag är absolut inte något proffs på det här ännu, och jag tycker att jag lär mig nya saker ju mer jag sitter och jobbar med det här. Det absolut bästa är om man kan få berättelsen att hänga ihop genom fina bilder och en en beskrivande text och sätta ihop det hela i kronologisk ordning. Jag hoppas att jag genom att jobba med den här boken kommer att utvecklas lite mer i mitt som reportage-  dokumentärfotograf. Nu har jag ju faktiskt en anledning att dokumentera. Jag har inga höga förväntningar vad gäller texter, det får Peter komplettera med. Men att bli bättre på att dokumentera med bilder och få till fina reportage är något som jag absolut kan utvecklas inom.  Man behöver inte resa till fina platser eller vara med om politiska händelser för att göra reportage och dokumentära fotoinslag. Det händer så oerhört mycket i vardagen att de räcker och blir över för att man ska kunna öva sig på reportage. Små korta berättelser med bilder från lite olika situationen i vardagen. Sen är en årsbok ett utmärkt ställe att samla sina små reportage på.  Åhhh det ska bli så roligt att jobba med det här projektet och en bra utmaning till mig själv som får mig att faktiskt använda kameran lite mer i vardagen.

Här kommer ett litet smakprov på det senaste uppslaget som jag gjorde.  En mysig vecka där Olivia stod i fokus, så klart. Men också en fullspäckad helg med roliga utflykter. Det blev så många fina bilder från vår promenad i Mälarhöjden att det fick bli ett eget uppslag. Totalt blev det 4 sidor men bilder och text.

 

Vecka 5

 

Vecka 5 sid 2

 

Utflykten sid2

Utflykt sid22