Vardagsbetraktelser

Årsbok

Nu har jag äntligen fått min fotobok från Photohome.

Det tog ett tag för mig att få ihop den men jag är så nöjd. Storleken är 30cm x 30cm och jag har valt ett matt papper. Så boken är inte tryckt på traditionell fotopapper utan sådant papper som man kan hitta i vissa kokböcker. Jag har gjort alla uppslag i Photoshop och lagt in dem som helsidesbilder. Det här var något som jag var lite skeptisk till men nu när jag ser resultatet tycker jag att det blev väldigt bra. Så slutsatsen är att man i sort sätt kan göra vilka collage man vill och sen lägga in dem som stora bilder fotoboksprogrammet från Photohome. Färgåtergivning, skärpa och olika detaljer som skuggor är precis som i mina Photoshopbilder och jag är så otroligt imponerad över resultatet.

Ungefär halvvägs i boken har Peter skrivit en text om Olivias födelsedag. Det är ganska lång text och jag var lite osäker på hur det skulle fungera med en massa text. Jag infogade texten originalprogrammet och kompletterade med två st helsidesbilder. Resultatet blev väldigt bra och det känns inte direkt jobbit att läsa texten mitt i boken, tvärtom är det ett jättebra komplement till bilderna generellt.

Nu har jag bara gjort en fotobok tidigare och det går inte att jämföra kvalitén på de båda böckerna. Den här är så otrolig mycket finare och jag är verkligen taggad på att göra flera böcker. Jag kommer absolut att fortsätt att göra årsböcker, men nu när jag ser resultatet kommer jag med stor sannolikhet gör även andra böcker med olika teman. För att få ännu mer kontroll över resultatet, speciellt när det kommer till textstycken så skulle jag verkligen vilja lära mig göra fotoböcker i Indesign, men just nu känns det som överkurs. Just nu räcker mina kunskaper i Photoshop väldigt bra och jag är så himla nöjd över den här boken, det är verkligen ett minne för livet.

 

Fotobok