Årsböcker

Årsbok

Nu har jag äntligen fått min fotobok från Photohome.

Det tog ett tag för mig att få ihop den men jag är så nöjd. Storleken är 30cm x 30cm och jag har valt ett matt papper. Så boken är inte tryckt på traditionell fotopapper utan sådant papper som man kan hitta i vissa kokböcker. Jag har gjort alla uppslag i Photoshop och lagt in dem som helsidesbilder. Det här var något som jag var lite skeptisk till men nu när jag ser resultatet tycker jag att det blev väldigt bra. Så slutsatsen är att man i sort sätt kan göra vilka collage man vill och sen lägga in dem som stora bilder fotoboksprogrammet från Photohome. Färgåtergivning, skärpa och olika detaljer som skuggor är precis som i mina Photoshopbilder och jag är så otroligt imponerad över resultatet.

Ungefär halvvägs i boken har Peter skrivit en text om Olivias födelsedag. Det är ganska lång text och jag var lite osäker på hur det skulle fungera med en massa text. Jag infogade texten originalprogrammet och kompletterade med två st helsidesbilder. Resultatet blev väldigt bra och det känns inte direkt jobbit att läsa texten mitt i boken, tvärtom är det ett jättebra komplement till bilderna generellt.

Nu har jag bara gjort en fotobok tidigare och det går inte att jämföra kvalitén på de båda böckerna. Den här är så otrolig mycket finare och jag är verkligen taggad på att göra flera böcker. Jag kommer absolut att fortsätt att göra årsböcker, men nu när jag ser resultatet kommer jag med stor sannolikhet gör även andra böcker med olika teman. För att få ännu mer kontroll över resultatet, speciellt när det kommer till textstycken så skulle jag verkligen vilja lära mig göra fotoböcker i Indesign, men just nu känns det som överkurs. Just nu räcker mina kunskaper i Photoshop väldigt bra och jag är så himla nöjd över den här boken, det är verkligen ett minne för livet.

 

Fotobok

2 Comments

  • Linnéa

    Hej!! Din fotobok ser verkligen fantastisk ut! Jag har en tanke om att ge våra barn varsin årsbok varje år framöver istället för fotoalbum. Även jag och min man ska göra en egen årsbok. Jag blev verkligen inspirerad av din fotobok! Vad kostade din bok att göra?

  • Cameia

    Hej Linnéa!
    Vad kul att du gillar min fotobok. Det är verkligen vår familjs lilla skatt och jag håller på och gör en för 2014 också. Där försöker jag lägga upp veckovis vad vi gör och ta med de bilder som blir fotade.
    Jag tror att själva boken kostade run 700kr beställde den från http://www.Photohome.se De har ett coolt papper som heter obestruket och jag tycker det blev superfint. Det är ganska matt papper och funkar jättebra om man har grafiska bilder och text.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *