Vardagsbetraktelser

Vinupplevelser

Jag och Peter hade en riktigt mysig kväll igår med betoning på vinupplevelser.

Vi började men att besöka den lilla vinbaren vid Östermalmstorg Primewinebar där vi tog ett glas vin och en bit choklad. Jag passade på och njuta av ett glas amarone, Alpha Zeta A Amarone 06 och Peter tog ett glas av Peregine Piont Noir 06. Primewinebar ett riktigt schysst litet ställe, inredning var lyxig men avskalat med trevlig personal. Helt klart ett trevligt ställe att gå till om man vill avnjuta något speciellt vin.

Där efter tog vi en promenad till strandvägen och besökte restaurangen Paul&Norbert. Vi blev riktigt imponerade av deras koncept att först skapa en vinmeny och där efter anpassa maten till vinet. Vinmenyn uppdateras var tredje månad och det är riktigt speciella viner som får stå i centrum. Igår var det viner från Österrike av en vinmakare Johann Topf. Sommelieren Kenneth Söderberg var oerhört engagerad i vinerna och berättade en liten historia om vartenda vin.

Det jag fick lära mig i går var bland annat att merlot druvan inte bör växa i Österrike och att det finns ett vitt underbart ljuvligt vin som görs på röda druvor  som heter Weisser. Dock är Weisser inte erkänt som vin i Österrike så det är inte så lätt att få tag i det. Jag fick dessutom lära mig att Österrike är väldens bästa tillverkare av dessertviner, söta syrlig och skarpa.

 

 

PN  Om du någongång vill uppleva vin ska du definitivt besöka Paul&Norbert och testa deras vinmeny.