Vardagsbetraktelser

Viljestyrka

Jag skulle nästan vilja kalla det för ett mirakel, med det stämmer inte riktigt eftersom det enda som ficka det att hända var min egen viljestyrka.

Kl 06:45 stod jag på gymmet och körde ett Pumppass, trots att jag kom sent i säng i går efter att ha kört ett tufft spinningpass. Men när jag vaknade igår var jag full av energi och det kändes spännande att komma iväg till gymmet.

Jag har lite svårt att förklara den här situationen för mig själv men jag kan åter konstatera att den positiva energi man får av sina vänner i kombination med lite planering och vilja gör att man faktiskt kan klara av omöjliga saker. Nu tror ni säkert att det här med morgonträning är inte något jätteproblem  men då utgår ni från er själva. För mig är det verkligen en oerhört utmaning att gå upp när kl ringer på morgonen.

Att ha en stark viljestyrka är en oerhörd tillgång, om man vet vad man vill här i livet så ser man till att man får det. Det finns så många människor i vår värld som känner sig vilsna och mycket beror på att människor inte vet vad de egentigen vill. Det kan handla om nästa steg i karriären, personligeffektivitet eller få livspusslet att gå ihop. Många av oss ser kanske problemen, att man jobbar för mycket, att man tränar för lite, att man är less på mitt jobb, att man hinner inte umgås med mina vänner, eller att man har så tråkiga kläder. Det svåra är egentigen inte att se problemet men att fantisera ihop en lösning och ha viljan att ändra sin situation.

Mitt stora problem är att jag inte klarar av att gå upp på morgonen, jag ligger gärna och drar mig i sängen bara för att det är trevligt och skönt. Men det gör att jag inte alls hinner komma i tid till jobbet eller göra det jag skulle vilja hinna med på morgonen. Eftersom jag vill vara på jobbet mycket tidigare måste jag hitta en metod som får mig upp ur sängen när kl ringer. Men det finns ingen annan metod att bara gå upp när kl ringer och det enda som kan få mig att gå upp morgonen är min viljestyrka. Alltså det måste finnas en stark  vilja från mig att gå upp tidigare för att jag vet att det finns en bra anledning. Så det gäller att hitta en anledning som får mig att vilja gå upp på morgonen.

Oj det här var långt och komplicerat. Men om man förenklar det.

  • identifiera problemet
  • identifiera en önskad situation
  • identifiera vad som gör att du har svårt att nå den önskade situationen
  • hitta en metod för att ändra ditt beteende eller situation
  • hitta en bra anledning till att vilja ändra ditt beteende eller din situation

 

Finns inte den starka viljan i grunden kommer man aldrig att bli nöjd med sin tillvaro.