Vardagsbetraktelser

Tomatplantorna lever vidare

Phu vilken dag. Jag har varit i trädgården i 6 timmar och bara rivit ogräs och tagit hand om mina plantor. Först rensade jag i rabatten framför huset och vid berget, sen tog jag fram röjsågen för det var helt omöjligt att riva allt för hand. Det blev så mycket ogräs att jag fylde kompasten till bredden, det känns som att jag har suttit i en sandlåda hela dagen. Men fint blev det, och så upptäckte jag att vi kommer att få lite krusbär i sommar. Vad kan man göra med krusbär??

Dock fick vi ingen vidare lunch eftersom både Peter och jag har jobbat intesivt idag och när man väl kommer på att man är hungrig är det för sent att ställa sig och laga något. Så vi gjorde i ordning några mackor och drack lite saft.

Efter lunchen tog jag tag i mina tomatplantor, som jag har drivit upp från små, små frön. Nu har det vuxit till sig lite och det var dags för dem att flytta ut i trädgården. Jag planterade ut dem i en odlingsbedd, som vi har ståendes i solen och jag hoppas verkligen att de kommer att klara sig där ute nu och att inget Rådjur kommer och mumsar i sig dessa sköra blad, för än så länge är det inga jätte tomatplantor som står där ute. Hur som helst så är jag helt färdig nu, och väldigt hungrig så jag ska försöka laga en trevlig middag så vi får en chans att återhämta oss.