Vardagsbetraktelser

Pepparkakshus

Det börjar kännas att vi närmar oss Jul. Inte så mycket om man tänker på snö och kyla men desto mer om man känner efter i magen. Det här helgen har varit mättad på alkohol, fett och socker om det fortsätter så här fram till Jul då kommer jag att spricka på självaste julafton.

Planen för helgen var pepparkaksbak och då i synnerligen ett papparkakshus. Nu brukar vi baka pepparkakor med Andreas och Grudrun för att de är riktiga proffs på detta hantverk, medan jag och Peter snyltar mest på deras färdigheter. Det brukar nämligen var så att vi får behålla det färdiga huset som vi stolt visar upp för våra vänner och glatt tar för oss av fina komplimanger. Så blev det även i år, det årliga pepparkaksbaket ägde rum på landet, en mörk lördagskväll som förgylldes med litervis av glögg, vin och Petshop Boys. på någon märkligt sätt resulterade denna kombination i ett Eiffeltorn av pepparkakor. Nu står det på bästa uppvisningsplatsen i stan. 

 

PepparkakshusInte nog med att vi fick detta mästerverk med oss hem, vi fick dessutom en helt bok av Gudrun och Andreas om pepparkakshus. Så jag antar att vi får försöka klara detta själva nästa år.