Olivia 0 år

Nu grönskar det

Idag bjöds det inte på någon sol och värme. Men det känns helt okej, vi har ju trots allt fått så mycket sol och värme och det borde räcka ett tag. Olivia och jag deppade inte för det. Tvärtom, Olivia tycks vara i ett lyckorus över att vara tillbaka bland sina gamla leksaker och det är först nu jag förstår hur mycket 3 veckor faktiskt spelar roll för en liten persons utveckling. När vi lämnade Sverige så kunde hon inte leka med den här leksaken på egen. Hon förstod inte riktigt vad det gick ut på och kunde absolut inte sitta själv med den. Men nu är hon som förtrollad, fullt fokuserad och tittar upp ibland för att säkerställa att jag finns i närheten.

20120521 lek

När vi kände oss färdiga med lekstunden var det dags att gå ut på en promenad och se sig om i grannskapet. I vanlig ordning gick vi ner till Årstaviken för att kolla om allt var i sin ordning trots vår ringa frånvaro på 3 veckor. Södermalms södra strand visade sig från sin vackraste sida då hela Årstaviken befinner sig i en fullkomlig explosion av bladverk och blommor.

Blomster

20130521 bladverk 0029

Det finaste är trots allt de söta kolonilotterna som vid den här årstiden bjuder på de mest romantiska blomsterparaden. Jag måste smita dit en solig dag med Olivia i bärselen och försöka fota bland de söta stugorna för det är något alldeles speciellt just nu. Det hela får mig verkligen att längta till vårt landställe. Ska bli underbart att åka ut dit på fredag.

20130521 lillahuset 0026

Vi fortsatte vår promenad genom den lummiga promenadstigen och förundrads över hur grönt det har hunnit bli medan vi var borta. Det låg lite regn i luften och allt doftade så intensivt, jag kunde även känna doften av Mälaren. Så här i efterhand känns det helt okej att lämna de majestätiska palmtränden i Mas Palomas mot att få njuta av vackraste maj i Stockholms bästa statsdel. Vi tittade även till båtbryggan och konstaterade att alla båtar låg i sjön och väntade på soliga varma dagar. 

20130521 vidvattnet 0030

Vi avslutade vår promenad med att ta lite självporträtt. För ett tag sen införskaffade jag en självutlösare, men har inte riktigt börjat använda den. Så idag var det dags att utforska det där med självporträtt. Kan inte säga att det gick särskilt bra, jag får nog öva lite mer så räkna med att det kommer att dyka upp fler bilder på oss här i blogen framöver.

20130521 Olivia och jag