Vardagsbetraktelser

Ljussättning med blix

Wow vilken dag det har varit idag. Dagens eventet med Tandberg  var jättelyckad och jag hade jättetrevlig med mina kunder. Eventet hann knappt sluta innan jag var tvungen att rusa iväg till fotokusen.

Dagens ämne var studiofotografering och vi experimenterade med blixtbelysning.  Så här såg det ut. Ganska enkel ljussättning med grymt bra utrustning.

 

2009-10-22 mat 

Jag har aldrig tidigare jobbat med blixtbelysning och förutom att det var jätteroligt var det verkligen super lärorikt. Dagens höjdpunkt för mig blev i allfall den här bilden.

 

 

Jag tycker att jag lyckades fånga ögonblicket grymt bra i här. Tanken från början var att jag skulle fota mönster som bildas i vattnet när man droppar bläck i vattnet, men när jag såg den snygga formen på handen och pipetten var jag tvungen att trycka av.

Det här vattenglaset är ljussatt med två blixtlampor. En bakifrån som går genom en duk och en som stutsar mot golvet och belyser glaset underifrån. Den fina speglingen av glaset får man genom att ställa det vattenfyllda glaset på en stor glasskiva. Sen behöver man en duktig assisten som försiktig kan dropp bläcket i vattnet.

Ju mer jag ägnar mig åt den här typen av fotografering desto mer inser jag hur avancerat foto kan vara. Jag tror nog inte att jag har något emot att fortsätta att vara en amatörfotograf som fotar för att det ger så mycket glädje och inte för att det ska behöva ge pengar till en hyra.

Nöjd och glad efter dagens prestationer ska jag omedelbart hoppa i säng, jag har några timmar att ta igen från igår.

GodNatt 🙂