Vardagsbetraktelser

Fyndat fotokonst på fotomässan

Kvällens fotokurs tog en lite annorlunda vändning än vanligt. Vår lärare fixade  biljetter till fotoutställningen på fotomässan. Det här var ett vernissage så många av fotograferna var där, man fick vin och mousserande vin och kunde stå och småprata med fotograferna vid olika utställningar. Utställningen var fantastiskt bra så om ni har möjlighet gå dit och kolla på bilderna för det är de värda.  Dock slutade inte kvällen bara med utställningen. Det visade sig att det skulle vara en lite auktion också och Peter slog till och köpte en tavla på Stefan Nystrand av en fotograf som heter Robert Henriksson. Robert hade gjort ett fotojobb åt SVD inför OS i Peking och fotat Stefan Nystand och den bilden som Peter köpte var verkligen super snygg. Ni kan se alla Roberts bilder från den serien här.

Min absoluta favorit utställning var Penumbra av Peter Eriksson. Jag fastnade verkligen för hans bilder och speciellt en bild som föreställde ett moget vetefält. Eftersom Peter var på shopping humör köpte vi även den bilden.

 

IMG_0125Jag som tittar avundsjukt på fantastiska bilder, undrar om jag någonsin kommer att kunna ta så  snygga bilder.

 

IMG_0120 Nöjd med  lite bubbel i handen. Bakom mig kan man se en riktigt stor bild på människor i realstorlek

 

 IMG_0122 Jag vid Peter Erikssons vackra utställning. Han hade ramat in sina bilder i gamla ramar och det var riktigt snyggt, något som jag inte har sett tidigare. Dessutom hade han printat sina bilder på ett riktigt snyggt papper som gav det hela en känsla av en akvarellmålning. Den gula bilden ni ser i mitten är den som Peter har köpt.

 

IMG_0135

När Petr köpte tavlan från Peter Eriksson fick vi hans bok och en liten utskrift, så himla gulligt.

 

IMG_0137

Bilden på Stefan Nystrand som blåser luftringar under vattnet. Tydligen finns det bara två människor i världen som kan göra det Stefan är en av dem. Sen finns det en likadan tavla hemma hos Stefan Nystrand, tveksamt dock om den är signerad