Vardagsbetraktelser

Inspiration på kontoret

Att börja jobbet efter en skön semester är inte lätt. Det är svårt att fokusera tankarna till uppgifter och ansvarsområden, det som snurrar i huvudet är fortfarande bilder av sköna solstolar, svalkande islatte, morgondopp och nyplockade jordgubbar. Så fort jag satta mig på jobbet började jag fundera på vart vi ska åka iväg på nästa semester, och det vore grymt att komma iväg över julen någonstans, kanske Karibien men vi får se hur hela influensan utvecklas.

Att komma in i en kreativ sinnesstämning är faktiskt ganska omöjligt just nu. Kontorsmiljön är torr och tråkig och kaffet är så surt att det inte går att dricka. Jag har tvingat mig själv att gå igenom min inbox för att se ifall det kan finnas något galet roligt där att ta tag i, men så var det inte. Jag har varit och ätit lunch med kollegorna i lunchmatsalen och maten var inte upplevelse men den var samtidigt inte speciellt dålig heller.

Det är som att jag är här men åndå inte, jag känner ingenting varken glädje, förtjusning, ångest eller sorg. Jag bara sitter här och är väldigt seg i huvudet. Jag undrar hur länge jag ska hålla på så. Men jag skulle vilja komma in i ett skönt jobbmood, när man sätter upp mål och definerar handlingsplanen, har koll på lägen och förbereder sig för nästa möte. Jag älskar ju att jobba.  

 

dwp-offtceFast man kan ha haft ett värre jobb.

inspirationkontorDet här kontoret hade man inte tackat nej till.