Vardagsbetraktelser

Att hålla sig till Agendan

Igår köpte jag nya inlägg till min filofax. Jag har ju konstaterat att jag måste bli bättre på att planera, och hålla mig det som jag har planerat. Dels för att bli mer effektiv men dels för att slippa den dagliga stressen på jobbet. Idag gjorde jag faktiskt en övning med mig själv. Jag försökte verkligen hålla det jag hade skrivit ner och fokusera på uppgiften. Det gick förvånansvärt bra, men jag hade stängt av min outlook och det ringde inte så mycket i telefonen. Trots att jag satt i två timmar med helpdesken för att min dator sturlade så lyckades jag hålla mig till mina bestämda uppgifter. Sen har jag varit väldigt duktig med att logga nya uppgifter och imorgon ska jag försöka rensa lite och planera in de återstående uppgifterna.
Jag har insett att om man gör en veckoplanering i början av veckan så får man in de stora och viktiga uppgifterna. Senare när man gör en planering över dagen då får man in de mest viktiga uppgifterna under dagen. För det kommer in nya uppgifter varje dag som måste hanteras. Om man dessutom hinner med lite annat så är det en bonus. Men det är väl så många framgångsrika måste planera för att hinna med alla viktiga uppgifter.