Family,  Jonathan 2 år

Julaftons morgon

Barnen vaknade tidigt och var helt uppspelta redan från första stund. Det är inte lätt att vänta på julafton ett helt år och sen behöva vänta tills kvällen. 

– Mamma, mamma det är julafton idag! Ropade Olivia inspringandes till vårt sovrum på morgonen. 

– Ja, jag vet Olivia. Men vi måste vänta till kvällen innan vi ska träffa Babcia och förhoppningsvis Jultomten.

– Men mamma jag är redan klar, jag ska bara klä på mig.

– Först ska vi äta frukost och sen ska vi göra oss i ordning. Det är inte förrän kl 14 ska vi åka till Babcia. –

– Åhh men mamma jag orkar inte vänta, kan vi inte åka nu.

Olivia håller på och lära sig klockan nu så det är väldigt bra med att sätta upp lite hålltider som hon kan förhålla sig till. Nackdelen är att hon följer klockan slaviskt och har stenkoll på när vi ska göra saker. 

Efter mycket prat om när vi skulle åka till Babcia lyckades vi gå ner för en att äta en smarrig julfrukost med gröt och gott bröd. Sen fick barnen titta i sina julstrumpor. Som råkade vara fyllda med godis och små presenter.

– Men mamma det ligger ju godis här och presenter! Jag har helt missat det, har de legat där hela tiden?

Genast blev det bråk om vilken strumpa som var vems. Inte för att Jonathan verkligen förstod vad bråket handlade om men Olivia var helt övertygad att den ena stumpan som Jonathan hade fått innehöll mer godis och presenter, vilket var orättvist eftersom hon hade paxat den strumpan för länge sen. 

Efter lite medling gick hon med på att det var lika mycket godis i båda stumparna och lugnade ner sig lite för att kort därefter med stor glädje ta sig an innehållet i sin strumpa. Ohhh det är inte lätt att vara lite och upprymd av stor julkänslor. 

Barnen var mycket nöjda med sina stumpor. Det blev lite lugnare i huset då båda munnar var fulla med godis och båda var väldigt glada över sina nya leksaker. Och för en kort stund var det ingen som tjatade om när vi skulle åka till babcia.