Vardagsbetraktelser

En bra idé trots en seg måndag

Nu har jag äntligen gjort en veckoplan, phu tog mig hela förmiddagen. Jag inser ju att det är viktigt att göra veckoplanering, men hur sjutton ska man hinna att göra det. Jag har jätte bra struktur i min Outlook, med tasks och färger osv, men utmaningen är faktiskt att genomföra det man planerat in. Jag läste någonstans att det finns controlerad tid och okontrollerad tid. När man bokar in någon är det kontrollerad tid, då kan man inte bli nådd vilket gör det lättare att koncentrera sig på sina uppgifter. Okontrollerad tid är tid som man inte kan påverka, telefonen kan ringa, folk kan komma och prata med en. Det är lätt att tappa uppmärksamheten på det man gör. Så ett tips är att försöka definera vad som är kontrollerad tid och när man har onkontrollerad tid. Det hjälper en att göra det man ska.
Idag är det fullt med administrativa uppgifter. Jag hoppas att jag hinner med allt och om jag gör det ska jag sticka iväg och spinna det var väldigt längesen jag var på spinning och det är ju skjut roligt, så jag ser verkligen fram emot det.
Måste dock hitta bättre metoder för att planera och skriva ner saker som jag måste göra. Kanske finns det något smart jag kan göra det genom min telefon. Typ skicka mail till min inbox om saker som jag måste göra, för då måste jag ju hantera det och då kommer det komma in i systemet. SMART!! Nu ska jag smita iväg och äta lite lunch!