Vardagsbetraktelser

Ta semester från allt

Första riktiga dagen när inget behöver göras. Kl är 12:48 och jag har precis ätit klart frukost.

Jag behöver inte uppleva något eller se något, inte passa på eller försöka hinna med. Jag behöver inte planera hur jag ska ta mig från A till B, jag behöver inte komma överrens. Jag behöver inte passa någon buss eller trängas i T-banan, jag behöver inte stå i kö eller bära tungt. Jag behöver inte förbereda eller planera. Hela året har jag längtat efter den här tiden. Det är helt sjukt men jag längtar efter att bli uttråkad. Men det tar lite tid att ställa om sig, från att köra på full gas till att sakta ner. I början känns det som att man slösar bort all tid, att man borde göra något vettigt
att man missar något stort, nästan som att man borde prestera något. Men faktum är att jag inte behöver prestera något. Det bästa med en riktig semester är att man kan göra alla de små sakerna som annars känns så tidskrävada att man prioriterar bort dem för alla viktiga uppgifter man har. Men nu har jag inga viktiga uppgifter som jag ska hinna med, jag kan bara ägna tid till att:

Baka, läsa, fixa med bilder, pyssla med blommor och trädgården, göra fint och måla klart alla listor och detaljer som inte blivit färdiga, plocka jordgubbar, läsa hela tidningen, måla tånaglarna, göra inpackning, fixa en mysig frukost, göra fruktsallad, ta lång tid på sig när man handlar, ta morgon- och kvällsdopp, åka ut till badklipporna med båten, träna yoga på morgonen och öva på att blogga.