Vardagsbetraktelser

Barcelona 2009

Det var ett tag sen jag var här och uppdaterade, men man får dispens när man är i Barcelona. För Barcelona är för underbar för att man ska slita sig några minuter från dess livfulla gator och fokusera på blogging.
Årets semester inleddes med en resa till Barcelona, för att komma i rätt semester mood. Vi hade fantastiskt väder och det fanns gott om tid att hänga på stranden och gå vilse i Barcelonas gotiska kvarter. I fyra dagar har vi ätit tappas, färsk annans och mango samt druckit Sangria och Cava, eftersom Peter inte hade varit i Barcelona tidigare gjorde vi lite obligatorisk sightseeing. Det blev mycket Gaudi, eftersom jag fullkomligt älskar Antonio Gaudi ville jag att Peter skulle få en chans att se några av hans skapelser. Barcelona var lika fantastisk som alltid, gatorna fulla av glada människor som dansade till rytmerna av energiska gatumusikanter och alla restauranger och barer var fullsatta till långt efter midnatt.
Det känns alltid så dystert att komma till Stockholm efter att ha varit i glada Barcelona, men samtidig är det lite skönt att få landa i lite lugn och ro. Nu är det tänkt att vi ska vara på landet tillsvidare. Jag har semester till 2 Augusti och har inte planerat in något, vi får se vad det kommer att hända. Det är nog min livs första semester som inte är fullkomligt bokad och inplanerad med resor och besök i världens alla hörn. Men det finns mycket att fixa på landet och jag vill få lite distans till statslivet och vardagen. Kanske öva mig på att bli världsbäst på blogging...