Vardagsbetraktelser

Romantisk weekend i Grisslehamn

Här får ni en sammanfattning av vår fantastiska weekend i Grisslehamn.

kl 20:30 satt vi äntligen i bilen, trötta efter en stressig och lång fredag på jobbet, på väg ut till Grisslehamn.  Det var mörkt, kallt och regning och helgens väderprognos lovade inte mycket. När vi väl kom fram hade ingen aning om vart vi hade hamnat eftersom ingen av oss hade varit där tidigare och man såg inte så mycket av varken hotellet eller omgivningen. Det vart inga långa diskussioner den kvällen, båda slocknade som två klubbade sälar så fort vi kom in på rummet.

På morgonen upptäckte vi vilket ställe vi hade hamnat på.

Grisslehamn1

Vi hade checkat in på det här fantastiska hotellet. Hotel Havsbaden i Grisslehamn.

 

 

Grisslehamn2

Vid frukosten satt vi och förundrades av utsikten och den lilla fiskarbyn som låg nedanför hotellet.

 

 

Grisslehamn3

Efter frukosten tog vi en promenad ner till hamnen och tittade på alla fina båtar. Peter träffade en sjöman som precis hade köpt sig en ny fiskebåt. Sjömannen berättade för oss om hamnen och hur mycket fiske som fortfarande pågick i hamnen. Han var otroligt pratglad och öppen och vi ficka höra en hjärtlig historia om hans nya båt som han hade köpt i Ronneby och den långa resan till Grisslehamn. Det går inte att komma i från att båtar, hamnar och havet är oerhört romantiskt på något sätt.

 

 

Grisslehamn4

I hamnen köpte vi lunch i fiskebutiken, varmrökt lax med potatissallad. Sen tog vi en promenad bortom hotellet och satte oss vid klipporna och njöt av den goda fisken och utsikten. Det var verkligen vackert där ute. Havet är så stort och mystiskt och man får verkligen vara för sig själv på klipporna. Man känner sån oerhört frihet när man är vid det öppna havet helt plötsligt var allt stress och storstad borta. Där satt vi på klipporna att fantiserade om livet med en liten fiskarbåt och kanske en stuga med runda klippor som vetter ut mot havet.

 

 

Grisslehamn5

Efter lunchen var det dags att förflytta sig till hotellets SPA anläggning. SPA anläggningen ligger på hotellets ena kortsida med utsikt mot havet. Hela anläggningen är tempererad och det finns gott poler och basturum för att man ska få sig en omväxlande relaxupplevelse, man får fritt under dagen ta hur mycket frukt och juice man vill. Under lördagen fick vi varsin behandling och det slank ner två stora gals med mousseratvin lagom innan middagen. Och från och med den dagen är det inte längre speciellt svårt att få med sig min man till ett SPA.

 

 

Grisslehamn6

I restaurangen bjöds det på fyra rätters middag och det fanns gott om goda viner. Vi fick ett jättefint bord vid fönstret så vi kunde blicka över den lilla fiskarbyn i solnedgång. Kocken bjöd på fantastiks oxfilé och efterrätten bestod av cremebrule med vittchoklad och hallon kompott. Mumsig var det.

 

 

Grisslehamn7

Även söndagen bjöd på vackert solsken, och vid frukosten hade man dukat upp med Väddöskinka som kanske är den godaste rökta skinka som jag någonsin har ätit. Dock var vi lite trötta efter lördagens långa middag så vi tog en lång och skön sovmorgon. Helt underbart att vakna med hela havet utanför och den friska luften.

 

 

Grisslehamn8

Efter frukosten begav vi oss till SPA-avdelningen för att slappa lite till. Vi låg länge och läste böcker, badade bubbelpool och bastade. Det blev ingen mousserandevin den här gången men mycket färsk frukt och juice. Jag passade på och köpte en present till mig själv också. Två kroppsoljor och en bodylotion från Decleore, som är en helt underbar hudvårdserie, som även används vid de olika behandlingarna.

 

 

Grisslehamn9

Efter fyra timmar i SPA anläggningen började vi känna oss ganska nöjda, och kände för en promenad i solen. Vi gjorde oss i ordning och tog en promenad till Albert Engstöms ateljé som inte ligger så långt från hotellet. På vägen ut passerade vi ett jättemysigt fik, och det visade sig att de hade säsongsavslutning och bjöd på gratis kaffe och fika, kan man ha mer flyt en sån dag. Väl uppe vid ateljén satt vi en bra stund och solade vid den lilla stugan som är helt underbar.

 

 

Grisslehamn10 

Nöjda och belåtna efter promenaden var det dags att bege sig hemåt. På vägen från Grisslehamn så stannade vi vid Svanberga Gästgiveri och åt middag. Det är ett förtjusande litet ställe som påminner om svunna tider. Maten var fantastiskt god och personalen var vänliga och trevliga. Där satt vi i solnedgången och spånade på framtida projekt och planer. Men vi var överrens att det kommer bli svårt att toppa den här bröllopsdagen.