Vardagsbetraktelser

Reflektion

Nu har jag jobbat två veckor på mitt nya jobb samtidigt som jag försöker hålla upp mitt gamla jobb fram till årsskiftet. Det är fruktansvärt roligt men även lite utmanande framför allt är det svårt att hålla upp mitt gamla jobb. Men jag får försöka göra det ett litet tag till och så gott det går.

Det har slagit mig att jag inte har hunnit uppdatera bloggen på hela veckan och jag skojar inte men det har inte funnit någon tid för att göra det. På jobbet har jag kastats mellan möten och efter jobbet har det mest varit sociala trevliga saker, inte undra på att jag känner mig lite trött i skallen.

Hela onsdagen och torsdagen har jag suttit på utbildning. Jag har fått chansen att träffa många nya kollegor och fått lite förståelse för vad folk gör på min nya arbetsplats. Till skillnad från tidigare arbetsbyten behöver jag inte sätta mig i hela företagets verksamhen utan mer i de olika processerna.

Under kursen diskuterades det väldigt mycket planering och personlig effektivitet. Det kändes som att många känner sig lite överbelastade med jobb och att många jobbar för tok för mycket. Jag kunde verkningen känna igen mig i det som folk tog upp och jag inser hur mycket som jag faktiskt har lärt mig i våras om personlig effektivitet. Framför allt tror jag att jag har identifierat prestationsprinsessan inom mig och jag har lär mig att inte ge henne för mycket utrymme för att det i slutändan hämmar resultaten. Men samtidigt inser jag att kraven på att hantera stress är mycket högre idag än för 15 år sen men våra värderingar kring jobbet har inte ändras så mycket. Vi vill göra dubbels så mycket och dubbelt så bra, vi använder alla verktyg som finns och känner oss verkligen duktiga när vi har betat av nattens mail skörd på morgonmötet.

Det man måste göra mycket mer än tidigare är att prioritera, välja bort och inte göra för mycket. För kvinnor tror jag att det är en enorm utmaning. Vi är uppfostrade att göra allting perfekt, duka bordet, lägga sminket, föna håret, skriva julkort, planera semestern och mycket mer. Tyvärr så finns inte samma möjlighet nu som tidigare att göra allting för att allting har blivit mycket mer idag. Vi måste bli bättre att välja rätt saker, sätta tydliga gränser och att använda hjälp. Personligen måste jag bli ännu bättre på att göra en sak i taget, fokusera. Mer om det någon annan gång nu ska jag hoppa i säng.

 

 Picture0041

 

God Natt