Vardagsbetraktelser

Landet helg

Lördagsmorgon, det tog sin lilla tid att gå upp ur sängen i morse, vilket faktiskt inte är alltför ovanligt. Det börjar bli en dålig vana men är det någon gång på året det är okej att ligga och dra sig så är det faktiskt i november.  Det är faktiskt väldigt skönt att åta ut till landet; lugnare tempo, renare luft och mer välsmakande kaffe gör underverk för humöret!

Återigen har den franska ostbutiken Androuet på Nybrogatan förgyllt helgen med fantastiska ostar, och eftersom vi inte var på plats förrän sent igår kväll så har det inmundigats stora kvantiteter även till morgonmålet. Franska ostar i kombination med Mammas Nya Kille på P3 är ett ypperligt sätt att ladda inför resten av helgen.

Tanken med eftermiddagen är att baka pepparkakshus med våra vänner och samtidigt börja avverkningen av årets glöggsats. Dessvärre tycks det vara så att underhållsvärmen på 8 grader inte riktigt räckt för att jäsningen ska vara färdig, så vi får se hur pass drickbar den är.

Peter köpte en kompaktkamera på Ebay i september för att ersätta våra stora när vi är ute och reser eller när man inte orkar släpa med sig en enkiloskamera. Tyvärr försvann paketet i posten och vi hade gett upp hoppet om den. Döm om vår förvåning när det dimper ned en avi till ett rekommenderat brev igår kväll, som visar sig vara just den kameran! Så nu är vi stolta ägare av en Canon G10. Postat 3:e september i England och leverans 27:e november måste vara något slags rekord i ineffektiv postgång…

Nu var tanken att ge oss ut och fotografera omgivningarna runt Vätös gamla granitgruva, men som vanligt när vädret inte är på topp får man kämpa för att få ut lilla frugan. Vi får se om det går…

Gästbloggat av Peter (eftersom Anna fick skrivkramp).

November 20091

Landetfrukost med ostar från lilla franska ostbutiken Androuet.