Vardagsbetraktelser

Lördags Utflykt

Det har varit svårt att uppdatera bloggen igår för att det var aktiviteter hela dagen.
Vi vaknade tidigt på lördagen och jag berättade för Peter att jag har upptäckt att man kan hyra havskajaker vid Årstaviken och eftersom det var en sån fin dag så kanske det inte vore så dumt med en kajak utflykt.
Peter är inte den som tackar nej till ett äventyr, så vi ringde ner till kajen och bokade två kajaker. Peter cyklade till affären och köpte lite proviant till picknicken och sen var vi redo för kajakäventyr.
Vi cyklade snabbt ner till vattnet och hoppade in i kajakerna. Det var lite vingligt i början men man vande sig snabbt vid vattnets rörelser och havskajakerna i sig är rätt stadiga. Det var en underbar dag och vi hade jättemysigt. Solen sken, det var nästan 20 grader och det blåste alldeles lagom. Vi paddlade bort till Långholmen och gick i land med vår picknick. Att gå i land är ett kritiskt moment, men det gick bra. Vi låg typ en timme på Långholmen, drack lite öl och mumsade på våra goda smörgåsar. Jag hittade grymt bra recept för picknick smörgåsar på ICA.se. När vi kändes oss nöjda med lunchpausen i solen fortsatte vi att paddla runt ön. Vi tog det ganska långsamt med många pauser när vi satt och njöt av solen och Stockholms skönhet. Det var verkligen en underbar dag.
När vi kom tillbaka för att återlämna kajakerna var det ytterligare ett kritiskt moment, nämligen att ta sig ut ur kajaken upp på bryggan. På något mystiskt sätt lyckade Peter med detta konststycke för en annan gick det lite sämre. På något sätt lyckades kajaken glida iväg när jag skulle ta mig upp på bryggag och plötsligt låg jag i vattnet. Peter var snabb med att dra upp mig så det vart inte så vansinningt blött. När vi hade fått up kajakerna och torkade mina blöta kläder cyklade vi till Mariatorget och avslutade med en glass vid fontänen.