Vardagsbetraktelser

Jag vill ha tillbaka min sommar!

Idag tågade hösten in i Stockholm. Med mörka moln och fuktig luft dröjde det inte länge förrän nattens dimma förvandlades till regn som duggade tät över hela staden. Alla jag mötte på väg till jobbet var lite ledsna och såg så besvikna ut, jag tror inte att vi Stockholmare är redo att skilja oss från sommaren ännu.

Jag är en person som vanligen beundrar hösten, dess mystik och de vackra färgerna, men jag vill inte riktigt släppa sommaren. Humlorna och fjärilarna de gröna ängar med sin vilda vita och rosa blommor, smultron vid vägens kant och det svalkande havet. Jag vill känna värme från uppvärmda bergshällar, gräsets doft när allt står i blom och lockar till en pickning i det gröna eller varför inte en barfotavals.  Åhhhhh, vad jag inte vill lämna sommaren bakom, jag vill fortfarande slumra på bryggan till ljuden av det kucklande vattnet, få gå barfota på berget och känna strukturen av varm sten och torr mossa under mina fötter. Jag vill känna hur den ljuvligaste doft sprider sig när jag drar min han över lavendelbusken.  Jag  är inte redo att ta itu med höstvindar och mörker jag vill ha tillbaka min sommar.

 

DSC_0104