Vardagsbetraktelser

Grillparty och regn

Hur ska det här gå egentligen. Det har åskat hela natten och jag har inte sovit många timmar i natt. Jag är nämligen hemskt rädd för åskan så jag låg vaken hela natten och räknade hur långt bort åskan gick. Tillslut slutade det att åska, regnet lugnade ned sig och jag kunde somna. När jag vaknade i morse låg det lite dimma över hela skogen och luften var fuktig med lite duggande regn. Det var tyst och stilla inte en enda trädkrona som rörde på sig, skogens alla dofter förstärks verklien när det regnar och så hittade jag en kantarell på tomten, så det tyder på att det finns svamp i skogen.

Det här är egentligen inte en jättebra dag för grillfest, men gästerna är på väg, maten är inköpt och jag ska bara baka lite valnötsbröd och plocka lite blåbär för en somrig blåbärspaj. Jag ska se till att det blir en riktigt mysig grillmiddag ändå, inte ska väl vädret bestämma hur trevligt vi ska ha det.

 

DSC_0120

Regn kan också vara vackert