Vardagsbetraktelser

 Bild3

Jag är inget modeproffs, ibland kan jag även tycka att det är jobbigt att gå och shoppa, prova kläder i trånga omklädningsrum, trängas bland alla andra människor och bli frustrerad över att det inte finns några vettiga kläder att köpa. Så jag har utvecklat en annan taktik, lite mer systematisk shopping, men det brukar hålla en säsong så slipper man gå runt och känna att man inte har några kläder. Så här kommer mina tips för hur man kan fixa en garderob som håller utan att köpa på sig massa onödiga plagg.

1) Börja med att städa garderoben. 

– Rensa ut gamla slitna kläder, såna plagg som du inte är kär i längre. Ge bort eller släng på återvinningscentralen.

– Släng gamla trosor och strumpor!

– Städa undan sommarplaggen så att du kan plocka fram dem nästa sommar.

2) Lämna in höstkappan och kostymer till kemtvätten så att de är fräscha när de ska användas

3) Gå igenom alla dina plagg och fundera på hur de kan matchas, ta lite bilder och häng upp i din garderob så har du färdiga outfits när du vaknar en morgon och gnäller att du inte har något att ha på dig inte har något att ha på dig.

4) Nu är det dags för att shoppa nya kläder. Börja med att hitta inspiration, vilka färger vill du ha, vilka material och vilken längder är det som gäller. Fundera på vilka nyckelplagg är det som är aktuella för den här säsongen, hur kan dessa anpassas efter din figur. Gör sedan en list över plagg som du skall köpa och vad dessa skall matchas med. På så sätt får du även med viktiga accessoarer för säsongen.

Stylistonline har en bra lista över en bra basgarderob att utgå ifrån, detaljerna är upp till dig. Se till att har roligt.

 

Bild4