Vardagsbetraktelser

Vem bestämer i ditt liv?

Livet tar sig lite konstiga vägar ibland och det blir inte alltid som vi har tänkt oss.  Vi männsikor planerar och målar upp storslagna drömmar vi får kraft och energi att genomföra dem och så fort vi möter minsta lilla motstånd så tenderar vi att ge upp och tappa fukos. Äsh det är ingen ideé, allt blir bara fel, jag har inte tid nu, det är så mycket annat som måste tas hand om innan jag kan göra det där…. Har vi inte 1000-ursäkter för att ge upp på våra drömmar och förbli offer för livets påhitt. Det enklaste som finns är att ge upp och skylla på yttre omständigheter. Att följa sina drömmar är svårt, till och med mycket svårt, att skap sig ett underbart liv är kanske det svåraste som finns.

Ni anar inte hur många tankar jag har hunnit tänka de senaste 72-timmarna. Den insikten jag har fått är att det är vi själva som skapar våra liv, vi har bara ett liv och vi har möjligheten att bestämma hur det ska vara. Det är bara vi som skapar våran lycka och det är bara vi som kan bestämma oss för att bli framgångsrika, ha vänner och en älskande familj. Det är vi som skapar vår karaktär och det är vi som bestämer hur omvärlden skal behandla oss. Om vi ger upp våra drömmar kommer livet rinna förbi utan att vi hinner blinka.

Det senaste halvåret har verkligen varit mot mig mycket har gått fel och inte alls efter min plan, och det skulle vara så enkelt att bara sätta sig på en stol och bestämma sig för att nu ska jag sluta styra nu får livet styra mig. Men faktum kvarstår jag har fortfarande chansen att leva världens bästa liv precis så som jag vill ha det oavsätt vilka hinder jag måste övervinna.

Vid-nytorget