Jonathan 3 år,  Oliva 5 år,  Veckan som gick.

Vecka 50

Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att få igång veckouppdateringar. Dels kommer det att motivera mig att fota lite mer i veckorna men dels kommer det möjliggöra att jag kan uppdatera med lite enklare historier på bloggen, som kanske inte är tillräckligt bra för ett eget inlägg. De längre historier kommer jag fortfarande berätta i längre inlägg, men de små och korta kan faktiskt sumeras i veckosammanfattningen. Dessutom hoppas jag att detta kommer underlätta lite när jag ska göra min PL sidor så såsmåning om. 

Så här kommer lite vad som hände vecka 50.

Den stora händelsen förra veckan här hemma var lucia. Barnen har gått och sjungit på luciavisor hela veckan och noggrant stämt av med oss att vi skulle komma och titta på när de sjunger på förskolan.  Och så kom lucia med ljus i sin krona och alla barnen sjöng så vackert och vi åt lucebullar och pepparkakor. 

I vår familj hade vi två lucior. 

Sen lufsade vi hem i snön till vårt lilla hus. 

Efter många ombokningar hann jag ta mig till firsören och fixa ny färg i håret.  Så nu är jag åter igen lyxig blond och fin i håret. Nästa gång ska jag förska på in lite fler ljusa slingor så det blir lite mer skiftningar. 

 

Vi hade en mysig 3e adventsfrukost och jag övade på att fjärrstyra kameran från mobilen. Så himla smidigt, att jag inte har lärt mig detta tidigare. Från och men nu kanske jag kan ta lite fler bilder där jag själv är med.  Det är min Olympus som jag kan fjärrstyra och det är ju så lätt att ha med sig så jag tror att jag ska börja använda den lite mer som en vardagskamera och då även passa på och ta lite självporträtt. 

 

Peter och Olivia posar framför kameran, inte helt lätt att få bra bilder på Olivia nuförtiden. Hon börjar bli så himla medveten om kameran.

Sen åkte vi Ulriksdals Wärdshus, träffade släkten och njöt av ett underbart julbord och trevligt sällskap. 

 

 

Mysigt, hoppas vi får tillfälle att göra om det hela nästa år också. För varje år blir barnen bättre och bättre på att äta julbord. 

Innan veckan tog slut passade vi på att fixa en gran också. Vi köpte granen utanför ICA och jag lyckades som alltid pricka den perfekta granen. Vi klippte till den själva och tog hem den över axeln. Det var en liten utmaning att klä den med två överexalterade barn som inget annat ville än att hjälpa till. Den glädjen de spred just där och då har helt makalös.  Jag var något mer försiktig och försökte lugna ner dem, försökte förklar att man måste ta sak i taget och att man måste vara väldigt försiktigt med de ömtåliga glaskulorna, men det var helt omöjligt. Trots att Peter försökte muta dem med pepparkakor och glögg så var de överallt och ville snabbt få upp alla julgranskulorna. Phhu, till slut lyckades i allfall få ihop en gnistrande gran, utan att en enda glaskula gick i 1000 bitar. 

 

Ja det var vecka 50. Nästa vecka är det julafton. Helt galet, kan inte förstå att det redan är julafton. Vart tog tiden vägen. Jag är iallafall väldigt glad att jag på något sätt är tillbaka och bloggar. Jag behövde min lilla pause, men nu känns det roligt att blogga igen. 

På torsdag reser vi iväg på ett litet vinteräventyr, och ska fira jul i Polen. Vi får se hur det hela kommer att gå och vad jag lyckas att fånga på bild. förhoppnignsvis får jag tillräckligt med bilder för att få ihop en vecko samanfattning även nästa vecka. Jag ska testa att blogga från mobilen nästa vecka, vi får se hur det går till. Nå väl vi får se. 

Så håll utkik efter reseuppdateringar.